Μικρά μυστικά για τέλεια ψητά

Το ψήσιμο του κρέατος θέλει τρόπο! Μάθε πώς...

Για να είναι το κρέας καλοψημένο ό,τι και αν συμβεί, οι παρακάτω συμβουλές είναι οι πιο χρήσιμες.

Μαρινάρισμα

Bάλτε το κρέας σας μέσα σε μπαχαρικά και μυρωδικά με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε και σε ένα κανονικό μπάρμπεκιου. Πριν ψήσετε το κρέας, στραγγίξτε το καλά και αφαιρέστε όποιο κομματάκι από κρεμμύδι ή σκόρδο νομίζετε ότι θα πέσει από το κρέας στη φωτιά.

Προθέρμανση του γκριλ

Για να μη σας κολλήσει το κρέας και να μαγειρευτεί ομοιόμορφα, προθερμάνετε πρώτα το γκριλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνήθως το κλειστό και ηλεκτρικό γκριλ έχει φωτάκι που σας δείχνει πότε είναι έτοιμο για να βάλετε το κρέας. Για να δείτε αν ένα γκριλ-τηγάνι είναι έτοιμο, ρυθμίστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και βάλτε την παλάμη σας λίγα εκατοστά πάνω από το σκεύος. Αν νιώσετε ζέστη, τότε είναι έτοιμο. Για μεγαλύτερη σιγουριά ρίξτε λίγες σταγόνες νερού πάνω στο τηγάνι και, αν εξατμιστούν σε 3-5 δευτερόλεπτα, τότε ήρθε η ώρα για ψήσιμο.

Υπομονή

Όταν το κρέας αρχίσει να ψήνεται, μη σηκώνετε συνέχεια το καπάκι για να το ελέγχετε. Έτσι κι αλλιώς οι δύο πλάκες ψήνουν το κρέας πάνω κάτω ταυτόχρονα και δεν υπάρχει λόγος να το γυρίζετε. Aν το γυρίσετε πολύ πιο νωρίς από το χρόνο που απαιτείται, μπορεί να κολλήσει, να ψηθεί ανομοιόμορφα, ακόμα και να σκληρύνει, αφού με τις πολλές αλλαγές θα χάσει τους χυμούς του.

Περισσότερα στο faysbook.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ