Σκύλος και γάτα κάτω από την ίδια στέγη!

H φύση τους θέλει σε «αντίπαλα στρατόπεδα». Ωστόσο, σκύλος και γάτα μπορούν να συνυπάρξουν φιλικά, αν τους μάθετε τον τρόπο, όπως μάς λέει άρθρο της Purina...

Ο επιτυχημένος ερχομός μίας νέας γάτας στο σπιτικό σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την δημιουργία ενός ασφαλούς και ελεγχόμενου περιβάλλοντος. Εάν μάλιστα έχετε ήδη έναν σκύλο για συγκάτοικο, οι δύο τους μπορούν να συμπληρώσουν καλά ο ένας τον άλλον. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να διασφαλίσετε ότι η μεταξύ τους σχέση θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά και ήρεμα.
Να είστε σε ετοιμότητα. Πολλές φορές, η στάση και η προσοχή σας είναι αρκετή ώστε να εμποδίσει την ανάπτυξη σοβαρών αψιμαχιών και εχθροτήτων.
Μέχρι να βεβαιωθείτε ότι τα βρίσκουν μεταξύ τους να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο σκύλος μπορεί να επιχειρήσει να παίξει μεταφέροντας το γατάκι γύρω γύρω στο χώρο .Ακόμα κι αν το γατάκι δεν φαίνεται να δυσανασχετεί, να είναι καλύτερο να το απομακρύνετε από τον σκύλο σας για να αποφύγετε τον όποιο τραυματισμό.
Εάν έχετε περισσότερους από έναν σκύλο, μη τους επιτρέψετε να πλησιάζουν όλοι μαζί την γάτα σας. Είναι καλύτερα να την συστήσετε σε ένα σκύλο τη φορά έτσι ώστε κάθε σκύλος να καταλάβει ότι η γάτα είναι μέρος της οικογένειας σας και όχι ένα παιχνίδι ή θήραμα.
Βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος δεν έχει πρόσβαση στο δοχείο άμμου υγιεινής της γάτας . Αργά ή γρήγορα, μπορεί να φάει τα περιεχόμενα του!
Χωρίστε τις γάτες και τους σκύλους κατά τη διάρκεια των γευμάτων έτσι ώστε και οι δύο να μπορούν να τρώνε με ηρεμία, ο καθένας το δικό του φαγητό. Ως γνήσια σαρκοφάγα, οι γάτες χρειάζονται μία δίαιτα που περιλαμβάνει ένα αμινοξύ που λέγεται ταυρίνη. Γι’ αυτό, εάν ο σκύλος σας τρώει το φαί της γάτας σας, η γάτα μπορεί να παρουσιάσει διατροφική έλλειψη.
Εάν ο σκύλος έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του κυνηγού, βεβαιωθείτε ότι του έχετε μάθει την εντολή «Ασ’το» προκειμένου να είστε σε θέση να ελέγξετε τις όποιες ορμές του να κυνηγήσει την γάτα σας. Είναι καλύτερο να εμποδίσετε την καταδίωξη στην αρχή της διότι εάν αυτή συνεχίσει, είναι πιθανό ο σκύλος σας να μην υπακούσει σε καμία εντολή.
Βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας έχει την επιλογή να κυνηγήσει και να “ορμήσει” σε πράγματα πέρα από την ουρά του σκύλου σας.

Περισσότερα στο purina.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ