Η μπύρα κάνει καλό στην καρδιά!

Και όμως η ήπια κατανάλωση μπύρας μπορεί να κάνει καλό στην καρδιά σας, μας ενημερώνει η εταιρεία Mythos Brewery. Διαβάστε πώς...

Η ασθένεια της στεφανιαίας ή το έμφραγμα αποτελεί την κύρια αιτία πρόωρου θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες. Ως μέτρα πρόληψης προτείνονται η αλλαγή του τρόπου ζωής, όπως η υιοθέτηση υγιεινής διατροφής και η συχνή άσκηση. Ωστόσο, μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής μπορεί να αποτελέσει και η ήπια κατανάλωση μπύρας, κρασιού και οινοπνευματωδών.

Έχει αποδειχθεί ότι άτομα που καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά (μπύρα, κρασί ή οινοπνευματώδη) με μέτρο, διατρέχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν στεφανιαία νόσο, σε σύγκριση τόσο με τα άτομα που απέχουν εντελώς, όσο και με αυτά που πίνουν πολύ. Αυτό υποδεικνύουν πολλές μελέτες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή η μείωση του κινδύνου, η οποία σχετίζεται με περίπου 3 αλκοολούχα ποτά την ημέρα, είναι εφάμιλλη άλλων προληπτικών μέτρων, όπως η λήψη ασπιρίνης, ο έλεγχος του βάρους και η άσκηση.

Το όφελος ισχύει για μια ευρεία ομάδα ατόμων, η οποία περιλαμβάνει και ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως όσοι έχουν προδιάθεση να παρουσιάσουν καρδιοαγγειακές παθήσεις ή έχουν διαβήτη.

Περισσότερα στο mythosbrewery.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ