Τα «μυστικά» μιάς επιτυχημένης συγκατοίκησης!

Για να έχετε μια ήρεμη και ευχάριστη συγκατοίκηση, οφείλετε να σεβαστείτε, και εσείς και ο συγκάτοικός σας, κάποιους κανόνες. Ευτυχώς, δεν είναι καθόλου δύσκολοι!

Είναι πολύ σημαντικό στη συγκατοίκηση να υπάρχει επικοινωνία, αμοιβαίος σεβασμός και κατανόηση. Πως μπορείτε λοιπόν να θέσετε από την αρχή τους κανόνες ώστε να έχετε μια ήρεμη συγκατοίκηση;

Έξοδα: Τα έξοδα είναι ένα σημαντικό θέμα. Πρέπει από την αρχή να έχετε ξεκαθαρίσει πώς θα πρέπει συμβάλλετε από κοινού στις υποχρεώσεις του σπιτιού, ενοίκιο, λογαριασμοί κ.τ.λ.
Καθαριότητα: Οι δουλειές του σπιτιού δεν αρέσουν σε κανένα, αλλά όλοι θέλουν να ζουν σε ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον. Οργανώστε τις δουλειές του σπιτιού και μοιράστε τις. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μεγάλο πίνακα με τις δουλειές και τα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Τοποθετήστε το κάπου, ώστε να είναι ορατό και να σας θυμίζει τις δουλειές σας.
Επισκέψεις: Είναι σημαντικό να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και έγκυρη ενημέρωση. Αν θέλετε να καλέσετε τους φίλους σας, οφείλετε να ενημερώσετε τον συγκάτοικο σας. Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι να γυρνάς από τη δουλειά κουρασμένος και να θες λίγη ηρεμία και αντί για αυτό να συναντάς ένα μικρό “soiree”. Για το λόγο αυτό πρέπει πρώτα να ενημερώνετε και μετά να προσκαλείτε όποιον θέλετε.
Προσωπικός Χώρος: Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός τόσο στο προσωπικό χώρο του καθενός όσο και στα προσωπικά πράγματα. Αν θέλετε να δανειστείτε κάτι τότε οφείλετε να ρωτήσετε.
Έγκαιρος Προγραμματισμός: Τι γίνεται όταν ξυπνάτε και δεν υπάρχει καφές γιατί ο συγκάτοικος, ενώ ήταν η σειρά του, αμέλησε να πάει στο σούπερ μάρκετ; Γυρνάτε πεινασμένοι και δεν υπάρχει φαγητό; Πρέπει λοιπόν να σέβεστε και να σκέφτεστε ο ένας τον άλλον. Δεν μένετε στο σπίτι μόνοι σας.

Πηγή: Jenny.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ