Μαζί στο σπίτι, μαζί και στη δουλειά!

Πώς μπορείτε να μοιράζεστε με το σύντροφό σας την ίδια οικογενειακή και επαγγελματική στέγη με επιτυχία; Υπάρχουν κανόνες...

Τα επιτυχημένα ζευγάρια έχουν καταλήξει σε κάποιους κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν για να διατηρηθεί μία πραγματικά ευτυχισμένη και μακροχρόνια σχέση-συνεργασία:

1. Μην διαχωρίζετε τη δουλειά από την υπόλοιπη ζωή. Αν δουλεύετε μαζί, η δουλειά πρέπει να αποτελεί μία συνέχεια της καθημερινότητας, κάτι που σαν ζευγάρι μοιράζεστε, σαν να πηγαίνατε μια βόλτα ή να μαγειρεύατε μαζί.

2. Συνεργαστείτε και με άλλους ανθρώπους. Κάντε τους κοινούς συναδέλφους ή υπαλλήλους φίλους σας. Μιλήστε μαζί τους για τη δουλειά, περάστε χρόνο μαζί τους εκτός τους δουλειάς, δεχτείτε τις απόψεις, τις ιδέες αλλά και την ίδια τους την παρέα σαν να είχατε δημιουργήσει μία κοινότητα που πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά.

3. Διατηρήστε τους δεσμούς με φίλους εκτός του πυρήνα της σχέσης. Μία συχνή παγίδα στην οποία πέφτουν τα ζευγάρια που περνούν 24 ώρες το 24ωρο μαζί είναι ότι δεν έχουν τον χρόνο, την τάση ή την αμοιβαία εμπιστοσύνη του να δημιουργήσουν άλλες φιλίες, εκτός δουλειάς. Ένας άνθρωπος, όσο υποστηρικτικός κι αν είναι, δε μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλες μας τις ανάγκες. Οι γυναίκες χρειάζονται και άλλες γυναίκες για φίλες και οι άνδρες άλλους άνδρες.

4. Αναζητήστε και διατηρήστε κοινές πεποιθήσεις. Ένα από τα βασικά συνδετικά συστατικά της ανθρωπότητας είναι οι κοινές πεποιθήσεις. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην έννοια της πίστης στον Θεό, αλλά σε κοινά ιδανικά και αξίες, που είναι θεμελιώδη στην ζωή ενός ζευγαριού.

5. Αναπτύξτε τελετουργικά στη σχέση σας. Αυτά είναι πράγματα που κάνετε από κοινή συναίνεση και επίγνωση, όπως π.χ. να συνηθίζετε να αγκαλιάζεστε πριν κοιμηθείτε ή να βγαίνετε έξω για φαγητό μία φορά την εβδομάδα. Καθιερώστε κάποιες μέρες που θα βγαίνετε για περπάτημα και θα μπορείτε τότε να συζητάτε θέματα που προέκυψαν στη δουλειά. Τα «τελετουργικά» αυτά, όσο τυπικά κι αν ακούγονται, στην πραγματικότητα ανανεώνουν την σχέση, δημιουργούν ένα φυλετικό αίσθημα που ενώνει παρά χωρίζει, που δείχνει πίστη και σταθερότητα.

Περισσότερα στο Iatronet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ