Τα γλυκά και πόσα πρέπει να τρώνε!

Δεν μπορείτε να τους απαγορεύσετε τις «λιχουδίες», δεν πρέπει, ωστόσο, και να υπερβάλλετε. Και όμως υπάρχει τρόπος για να μάθουν τα παιδιά σας να τρώνε τα γλυκά με μέτρο! 
Σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, τα παιδιά που δεν μπορούν να συγκρατήσουν την επιθυμία τους για γλυκά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαρα όσο μεγαλώνουν. Πώς λοιπόν θα κρατήσουμε τα μικρά χεράκια μακριά από το βάζο με τις «λιχουδιές»;
Μην ξεχνάτε ότι εσείς αποτελείτε το βασικό πρότυπο των παιδιών σας. Υιοθετήστε, λοιπόν, οικογενειακώς υγιεινές διατροφικές συνήθειες και δομήστε σωστά το καθημερινό τους διατροφικό πρόγραμμα ώστε να μην πεινάνε και να μην καταφεύγουν σε «ανθυγιεινά» σνακ.
Φροντίστε να μη συνδέουν τη διάθεσή τους με την ικανοποίηση που αντλούν από το φαγητό.
Μην τους τάζετε γλυκά και άλλες λιχουδιές ως επιβράβευση καλής συμπεριφοράς.
Αποθηκεύστε τους γλυκούς και αλμυρούς πειρασμούς σε κάποιο ντουλάπι, εκτός του οπτικού τους πεδίου, καθώς όσο περισσότερο βλέπουν κάτι τόσο περισσότερο το επιθυμούν και το ζητούν.
Μη στερείτε από τα παιδιά καμία γευστική απόλαυση, καθώς οι τροφές που απαγορεύονται γίνονται ακόμα πιο επιθυμητές. Είναι καλύτερο να γνωρίζουν ότι μπορούν να φάνε τα πάντα, αλλά με μέτρο.
Αγοράστε σοκολάτες, παγωτά και γλυκά σε μικρές συσκευασίες ή δίνετέ τους μικρές μερίδες.
Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά τους.
Αποφύγετε το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση.
Περισσότερα στο paidimag.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ