Στο super market με τα παιδιά σας!

Τα παιδιά λατρεύουν τα ψώνια στο super market! Τις περισσότερες φορές, όμως, θέλουν να «κατεβάσουν» τα ράφια. Πώς θα αποφύγετε τις υπερβολές και θα μάθετε τα παιδιά σας να ψωνίζουν σωστά;
Αν θέλετε να αποφύγετε την γκρίνια ή τις σκηνές με κλάμματα στο super- market, ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
Μην παίρνετε τα παιδιά σας για ψώνια, αν είναι κουρασμένα, νυστάζουν ή είναι άρρωστα. Πηγαίνετε μόνοι σας και γλιτώστε από τα περιττά δράματα.
Φτιάξτε μαζί τη λίστα με τα ψώνια. Εξηγήστε στα παιδιά ότι αγοράζουμε μόνο τα πράγματα που μας είναι απαραίτητα και τα γράφουμε για να μην τα ξεχάσουμε.
Διδάξτε τους την αξία του χρήματος.Τα μικρά παιδιά είναι δύσκολο να καταλάβουν την έννοια του χρήματος, μπορείτε όμως να τους δείξετε τα χρήματα στο πορτοφόλι σας και να τους πείτε πως φτάνουν μόνο για αυτά που γράφει η λίστα.
Καθιερώστε ένα χρηματικό ποσό για να αγοράσουν κάτι τα παιδιά. Κάντε από το σπίτι μια συμφωνία, για παράδειγμα ότι μπορούν να πάρουν ό,τι θέλουν αρκεί να κοστίζει μέχρι 2 ευρώ.
Αναθέστε τους αρμοδιότητες. Κρατήστε τα παιδιά απασχολημένα στο super market, ώστε να μην σας ζητάνε συνεχώς πράγματα. Μπορούν να σπρώχνουν το καροτσάκι, να κρατάνε τη λίστα με τα ψώνια, ή να βάζουν τα πράγματα στο ταμείο.
Αφήστε τά να διαλέξουν. Αν πρόκειται να αγοράσετε κάτι για εκείνα, π.χ. δημητριακά, δώστε τους τη δυνατότητα να επιλέξουν. Με αυτό τον τρόπο νιώθουν ότι τα σέβεστε και ότι συμμετέχουν ισότιμα στη διαδικασία.
Περισσότερα στο mother.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ