Μάθετε τον κόσμο παίζοντας!

Μάθετε στα παιδιά σας παγκόσμια ιστορία, oικονομία και γεωγραφία με ένα απλό παιχνίδι, όπως μας το περιγράφει σε άρθρο της η σελίδα Manamia της Nestle...

Εδώ είναι ένας απλός τρόπος για να φέρετε στο σπίτι παγκόσμιας κλάσης μαθήματα στην παγκόσμια οικονομία:

Στη δευτέρα τάξη, ένας ευρηματικός δάσκαλός, εισήγαγε την έννοια του διεθνούς εμπορίου, βάζοντας τους μαθητές να σταθούν σε μια γραμμή και στη συνέχεια να ελέγξουν ο ένας την ετικέτα στο κολάρο του άλλου και να φωνάξουν την χώρα από όπου προήλθε το κάθε πουκάμισο. Πηγαίνοντας αυτή την ιδέα ένα βήμα παραπέρα, τοποθετούμε τις ετικέτες – των ρούχων αλλά και όλων των προϊόντων που η οικογένειά σας αγοράζει – σε ένα χάρτη με σκοπό της άσκησης, να φέρει έντονες συζητήσεις σχετικά με το πώς και γιατί είμαστε όλοι συνδεδεμένοι στον ευρύτερο κόσμο.

Πώς θα το στήσετε: Αναζητήστε έναν επιτοίχιο χάρτη που δείχνει σαφώς τα σύνορα των χωρών. Κρατήστε ένα ρολό με αφαιρούμενη ταινία αφισών έτοιμο για να στερεώσετε τις ετικέτες. Τα αυτοκόλλητα (όπως εκείνα των φρούτων) μπορεί να στερεωθούν χωρίς ταινία.

Μικρές Συμβουλές Επιτυχίας. Φτιάξτε τη συλλογή σας: Ξεκλέψετε λίγο χρόνο πριν από το δείπνο για να παρουσιάσουν όλα τα μέλη της οικογένειάς σας τις ετικέτες που βρήκαν τη συγκεκριμένη ημέρα. Βάλτε τα παιδιά σας να εντοπίσουν κάθε έθνος στο χάρτη και στη συνέχεια, κολλήσετε την ετικέτα.

Σηματοδοτήσετε τα μικρά έθνη: Αν η ετικέτα είναι πολύ μεγάλη για να μπει πάνω στο συγκεκριμένο κράτος, κολλήσετε την ετικέτα σε ένα κοντινό ωκεανό και χρησιμοποιήσετε μια αυτοκόλλητη τριγωνική σημαία ως σηματοδότη.

Ψάξτε για διδάγματα: Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μιλήσουν για μοτίβα που παρατηρούν. Ζητήστε τους να εξετάσουν γιατί κάποια χώρα παράγει ένα συγκεκριμένο είδος εμπορευμάτων. Tip: Δείτε από τις ετικέτες των αγαπημένων τους δημητριακών πρωινού (http://www.nestle.gr/brands/cereals) Nesquik, Honey Cheerios, Chocapic & των σοκολατών (http://www.nestle.gr/brands/chocolate) Crunch, Κit-Κat, smarties κλπ.που παρασκευάζονται και συζητήστε για τις χώρες αυτές και την παράδοσή τους στην δημιουργία αντίστοιχων προϊόντων.

Περισσότερα στο manamia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ