Συμβουλές για γονείς

Ως γονείς, είστε υπεύθυνοι για την ανατροφή των παιδιών σας. Ακολουθώντας κάποιες συμβουλές, θα κάνετε τη καθημερινότητά τους, και τη δική σας, καλύτερη και ευκολότερη!  
1) Για να αφαιρέσετε τα στίγματα από μαρκαδόρους στα χέρια τους, βάλτε σε ένα μπαμπάκι ασετόν ή οινόπνευμα και καθαρίστε τά! Ωστόσο, αν θέλετε να ξεμπερδεύετε μια και καλή με τους μαρκαδόρους, πάρτε τους κηρομπογιές ή μαρκαδόρους νερού! 
2) Για να έχουν έναν ήσυχο ύπνο, φροντίστε, μεταξύ άλλων, πριν πέσουν στο κρεβάτι τους, να τους δώσετε μισή ώρα νωρίτερα ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή γιαουρτάκι ή ακόμα και μία μικρή μπανάνα. Και οι τρεις αυτές τροφές προκαλούν αίσθημα υπνηλίας. 
3) Όταν τα παιδιά σας διαβάζουν, καλό θα ήταν να τα προτρέψετε να ξεκινήσουν από τα πιο δύσκολα ή βαρετά μαθήματα, καθώς στην αρχή είναι πιο ξεκούραστα.
4) Όταν έχετε στο αυτοκίνητο παιδιά, πρέπει (εφόσον έχουν αποχωριστεί το παιδικό κάθισμα) να φοράνε πάντα ζώνη και να κάθονται στο πίσω κάθισμα (τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 12 ετών, όπως προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.)
5) Για να φύγουν οι λεκέδες από λάσπη, αφήστε τους πρώτα να στεγνώσουν. Με μια βούρτσα, θα απομακρύνετε τα μεγαλύτερα κομμάτια λάσπης και μετά πλένετε κανονικά το ρούχο. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ